مراحل طراحی سایت

دوشنبه 22 ارديبهشت 1399
10:23
هامون

اولین قدم برای طراحی وبسایت

اولین قدم برای طراحی وبسایت

اینترنت اجتماعی است از انواع و اقسام ماشین های ناسازگار با سیستم عامل های متفاوت و نرم افزارهای کاربردی جور واجور! وقتی قرار است این اجتماع رنگارنگ و ناسازگار بر سر سفره جهانی وب بنشینند بایستی زبانی مشترک برای تدوین و تبادل اطلاعات و اسناد داشته باشند. به گونه ای که این تفاوت ها و ناسازگاری ها احساس نشود. بنیادی ترین نیاز وب یک زبان واحد و استاندارد برای تدوین و صفحه آرایی اسناد وب بود. به گونه ای که هیچ وابستگی به سخت افزار یا نرم افزار خاصی نداشته باشد. به عبارت دیگر صفحات وب بایستی به گونه ای تدوین و صفحه آرایی شود تا بر روی تمام ماشین ها اعم از VAX، IBM PC، SUN، Apple به یک شکل نمایش یابد و طریقه تفسیر و نمایش آن به هیچ عامل خارجی وابستگی نداشته باشد.

اینترنت اجتماعی است از انواع و اقسام ماشین های ناسازگار با سیستم عامل های متفاوت و نرم افزارهای کاربردی جور واجور! وقتی قرار است این اجتماع رنگارنگ و ناسازگار بر سر سفره جهانی وب بنشینند بایستی زبانی مشترک برای تدوین و تبادل اطلاعات و اسناد داشته باشند. به گونه ای که این تفاوت ها و ناسازگاری ها احساس نشود. بنیادی ترین نیاز وب یک زبان واحد و استاندارد برای تدوین و صفحه آرایی اسناد وب بود. به گونه ای که هیچ وابستگی به سخت افزار یا نرم افزار خاصی نداشته باشد. به عبارت دیگر صفحات وب بایستی به گونه ای تدوین و صفحه آرایی شود تا بر روی تمام ماشین ها اعم از VAX، IBM PC، SUN، Apple به یک شکل نمایش یابد و طریقه تفسیر و نمایش آن به هیچ عامل خارجی وابستگی نداشته باشد.

اولین زبان نشانه گذاری رسمی وب، HTML (Hyper text markup language) بود که در سال 1989 میلادی توسط Tim Berners-Lee ابداع شد. تقریبا تمام وبسایت های دنیا به نحوی از زبان HTML برای نمایش هم زمان متن، تصویر، انیمیشن، فیلم و صدا بهره میگیرند. این زبان تحت نظارت و قیومیت کنسرسیوم جهانی وب (با عنوان w3c یا world wide web consortium) قرار دارد و در خلال دهه گذشته چندین بار بازبینی و به روز شده است و اکنون از نسخه 4 آن استفاده می شود. برای کسب آگاهی از توصیف دقیق این زبان می توانید به آدرس www.w3c.org مراجعه کنید.

صفحات HTML متون غنی شده ای هستند که مولفه ها و اشیای موجود در یک سند را به صورت صفحه آرایی شده و سازمان یافته، توصیف کرده و در اختیار کاربر قرار می دهند. بزرگترین حسن این صفحات آن است که به کاربر این امکان را می دهند که به سادگی به صفحه ی دیگری دسترسی پیدا کند. به گونه ای که می توان توده ای انبوه از اطلاعات خام را به صورت سلسله مراتبی و سطح بندی شده در اختیار علاقه مندان قرار داد.

زبان HTML زبانی مانند پاسکال، بیسیک و یا C نیست بلکه روشی است که به واسطه ی آن می توان متون خالص و معمولی را صفحه آرایی کرده و عواملی مثل صدا، تصویر، فهرست های انتخاب و عناصر ورود اطلاعات را به یک سند اضافه کرد.
وقتی قرار است این اجتماع رنگارنگ و ناسازگار بر سر سفره جهانی وب بنشینند بایستی زبانی مشترک برای تدوین و تبادل اطلاعات و اسناد داشته باشند. به گونه ای که این تفاوت ها و ناسازگاری ها احساس نشود

HTML مجموعه ای از برچسب های خاص صفحه آرایی، عوامل و اشیا ورود و خروج اطلاعات است. برچسب های درون متن که به تگ یا tag مشهور هستند توسط مرورگر تشخیص داده شده و پس از تفسیر، صورت ظاهری سند و نمایش متن را تحت تاثیر قرار می دهند. برچسب های HTML با علامت < > از متن اصلی متمایز می شوند. عملی که هر برچسب انجام می دهد در درون <>مشخص می شود. تاثیر عمل هر برچسب به شکل <…> با برچسب دیگری به شکل لغو می شود.

به عنوان مثال متن ساده Hello Tebyan را در نظر بگیرید. با برچسب های Hello Tebyan می توان مرورگر را وادار کرد تا متن را به صورت پر رنگ و ایتالیک به صورت Hello Tebyan نمایش دهد.

در واقع برچسب میگوید که متنی که میان قرار گرفته را Bold یا پررنگ بکن و متنی که درون قرار گرفته را به شکل ایتالیک در بیار. حال چون متن Hello Tebyan در بین هر دو تگ قرار دارد هر دو تگ بر متن اعمال می شود و متن به صورت نهایی گفته شده تبدیل می شود.

برای نوشتن یک فایل HTML نیاز به هیچ برنامه خاصی ندارید. می توانید به سادگی متن مورد نظر را با تگ هایی که میخواهید در یک ویرایشگر متنی ساده مثل Notepad با پسوند .html ذخیره کنید.

کسی که با برچسب های HTML آشنا باشد به راحتی می تواند با یک ویرایشگر ساده صفحه وب مورد نظر خود را ایجاد و سازماندهی کند ولیکن برای سرعت بخشیدن به روال طراحی صفحات و انعطاف پذیری بیشتر، نرم افزارهای گوناگونی برای تولید صفحات وب به بازار عرضه شده است.

DHTML: HTML پویا

زبان نشانه گذاری DHTML در حقیقت نسخه مبتنی بر شی (object) از HTML است. در این زبان نشانه گذاری، قابلیت های جدیدی تعریف شده که بر اساس آن می توان کنترل بیشتری بر روی مولفه های موجود در یک صفحه وب اعمال کرد تا بتوان به صفحه ی وب جلوه های ویژه (مبتنی بر شرایط مرورگر) بخشید. به عنوان مثال بتوان بر روی حرکان ماوس نظارت کرد و بر اساس موقعیت ماوس جلوه های خاصی را ایجاد کرد.

تبلیغات میان متنی

سئو سایت برای موتورهای جست و جو و همچنین تبلیغات گوگل از جمله مهمترین روش ها برای بیشتر دیده شدن سایت شما به حساب می آید. شرکت پیام آوا خدمات طراحی سایت تهران ، طراحی سایت فروشگاهی و سئو را با مناسب ترین قیمت به شما ارائه می دهد. بازاریابی و تبلیغات به رکن اساسی جامعه امروز ما تبدیل شده است. طراحی وب سایت یکی از ضرورت های انکار نشدنی برای رشد کسب و کارها به حساب می آید. همچنین بعد از اتمام پروژه طراحی سایت شما به خدمات سئو و تبلیغ گوگل نیاز خواهید داشت.

ما متخصص بهبود سئو سایت هستیم.


مراحل شروع یادگیری طراحی سایت + معرفی ابزارهای لازم

بسیاری از دانشجویان سون لرن از ما سوال می‌کنند برای طراحی سایت از کجا شروع کنیم، مراحل یادگیری طراحی سایت چیست و چطور باید در این مسیر قدم بگذاریم. در واقع دغدغه اصلی کسانی که می‌خواهند طراحی سایت را شروع کنند نداشتن نقشه راه و ندانستن مسیر است. خیلی از طراحان وب در شروع کار، راهشان را با آزمون و خطا پیدا می‌کنند که این مورد باعث می‌شود زمان زیادی را از دست دهند و در طول مسیر سردرگم شوند. ما در این مطلب بررسی می‌کنیم که یک طراح سایت باید چه چیزهایی را یاد بگیرد و از چه ابزارهایی استفاده کند تا به یک متخصص در این زمینه تبدیل شود.

فهرست محتوای این مقاله

برای یادگیری طراحی سایت چه چیزهایی نیاز است؟

سال‌ها تجربه آموزش برنامه نویسی در سون لرن مخصوصا برنامه نویسی وب، به ما دید مناسبی نسبت به مراحل یادگیری این گرایش داده است. ما به خوبی نیازهای افرادی که به تازگی وارد طراحی سایت می‌شوند را درک می‌کنیم. بسیاری از افراد نمی دانند که از کجا و به چه شکل باید شروع به کار کنند و همیشه با سوالاتی زیادی در حال دسته و پنجه نرم کردن هستند. سوالاتی از قبیل یادگیری چه زبانی را باید شروع کنند؟، از چه ابزاری‌های برای طراحی سایت باید استفاده کنند و چگونه می‌توانند به صورت حرفه ای به طراحی وب بپردازند؟ به همین خاطر در این مطلب قصد دارین به صورت مرحله به مرحله توضیح دهیم که چه مسیری را باید طی کنید تا به یک طراح سایت تبدیل شوید.

گام اول : یادگیری زبان HTML

اگر به چند سال قبل برگردیم و نگاهی به اولین سایت‌های منتشرشده در وب بیندازیم، می‌بینیم که صفحات آن‌ها تنها از چند المان ساده و ابتدایی تشکیل شده‌اند. از گذشته تا امروز، تکنولوژی‌های مختلفی در جذاب کردن فرآیند طراحی وب تاثیرگذار بوده‌اند، اما شاید ندانید که تمام این تکنولوژی‌ها به زبان HTML منتهی می‌شوند. زبان نشانه گذاری HTML اولین چیزی است که طراحان وب باید یاد بگیرند.

بزرگترین برنامه نویسان وب، یک روز کار خودشان را با HTML شروع کردند. HTML مخفف Hyper Text Markup Language است و در فارسی به آن زبان نشانه‌ گذاری ابرمتن می‌گویند. دقت کنید که HTML یک زبان برنامه نویسی نیست، بلکه یک زبان نشان‌گذاری یا Markup language به حساب می‌آید.

از زبان HTML برای ایجاد بدنه اصلی و ساختار کلی صفحات وب استفاده می‌شود. این زبان با تگ‌ها کار می‌کند و این تگ‌ها هستند که مشخص می‌کنند در صفحه وب از چه عناصری استفاده شده است. در واقع تگ‌ها عناصری هستند که وظایف گوناگونی دارند و با فراخوانی هر کدام کارشان شروع شده و با بستن تگ کارشان تمام می‌شود. اگر قصد دارید به به صورت کامل‌تر این زبان را بشناسید و اولین قدم برای تبدیل شدن به یک طراح وب سایت را بردارید، مطالعه مطلب زیر را از دست ندهید.

گام دوم : یادگیری زبان CSS

با استفاده از زبان HTML شما تنها قادر به ساختن ساختار و چهارچوب کلی صفحه وب خواهید بود، اما این قطعا این صفحات ظاهر کاربر پسندی نخواهند داشت. زیرا زمانی که برای ایجاد این صفحات وب فقط از زبان HTML استفاده می‌کنید، دسترسی شما به تعداد محدودی از عناصر تعریف شده در زبان HTML محدود می‌شود. پس نیاز به ابزار و یا به عبارت بهتر زبانی دیگری خواهید داشت تا ضعف‌های زبان HTML را پوشش دهد. زبانی که به منظور زیبا سازی و فرم دهی به صفحات وب استفاده می‌شود، CSS نام دارد.

دومین قدم برای کسی که قصد دارد به طراحی وب بپردازد، CSS است. CSS مخفف عبارت Cascading Style Sheets و به معنی "برگه‌های آبشاری" است. این زبان مانند HTML یک زبان نشانه‌ گذاری است که اجازه می‌دهد ساختار صفحات وب را از چیدمان عناصر گرفته تا تغییر رنگ‌بندی و فونت‌ها شکل دهید. به کمک CSS می‌توانید خصوصیاتی مثل رنگ‌ها، فونت‌ها، ابعاد، سایزها، نحوه چیدمان عناصر و غیره را در صفحات وب مشخص کنید. اگر می‌خواهید با این زبان کاربردی در دنیای وب بیشتر آشنا شوید، به مطالعه مطلب زیر بپردازید.

گام سوم : یادگیری زبان جاوا اسکریپت

زمانی که به زبان‌های HTML و CSS مسلط شدید، می‌توانید صفحات وب ایستا (Static) را طراحی کنید. اما امروزه کمتر سایتی را می‌توانید پیدا کنید که ایستا باشد. زیرا کاربران به دنبال سایت‌های تعاملی و داینامیک هستند و دوست دارند از امکانات مختلف آن‌ها استفاده کنند. پویا کردن سایت‌ها حس بهتری از تجربه کاربری را در بازدیدکنندگان و کاربران ایجاد می‌کند.

یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی که برای پویا کردن سایت‌ها استفاده می‌شود، جاوا اسکریپت است. جاوا اسکریپت زبانی سطح بالا، داینامیک، مبتنی بر شی و تفسیری است که از شیوه‌های مختلف برنامه نویسی پشتیبانی می‌کند.

سومین گام برای تبدیل شدن به یک طراح وب، یادگیری و تسلط بر زبان جاوا اسکریپت است. این زبان از نظر محبوبیت و کاربرد رشد بسیار بالایی دارد و از آن می‌توان برای برنامه نویسی سمت سرور (Server Side)، اپلیکیشن‌های موبایل، بازی و اپلیکیشن‌های دسکتاپ استفاده کرد. بنابراین می‌توان اینگونه برداشت کرد که زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت ، یک زبان همه فن حریف است.

کار با جاوا اسکریپت بسیار شیرین است، اما لذت کار با آن را زمانی درک می‌کنید که از Library‌های این زبان مثل Jquery یا React.js استفاده کنید. شما می‌توانید در مطلب زیر اطلاعات بیشتری را در مورد این زبان برنامه نویسی به دست آورید.

گام چهارم : یادگیری یک زبان برنامه نویسی سمت سرور مثل PHP

زمانی که شما سه گام قبلی را طی کنید، به راحتی می‌توانید یک سایت را به صورت کامل طراحی کنید. اما امروزه سایت‌ها علاوه بر ظاهر زیبا نیازمند منطق صحیح هم هستند، به همین دلیل باید سایت هایی را بسازید که قادر باشند نیازهای کاربران به درستی اجرا و پردازش کنند. برنامه نویسان وب به دو دسته کلی تقسیم می‌شود.

گروه اول وظیفه دارند به طراحی ظاهری سایت بپردازند که به آن‌ها برنامه نویس‌های سمت کاربر (Client-side) می‌گویند. گروه دوم افرادی هستند که منطق سایت‌ها را پیاده سازی می‌کنند و به عنوان برنامه نویسان سمت سرور (Server-side) شناخته می‌شوند. بعضی از برنامه‌نویسان می‌توانند در هر دو حوزه کار کنند که به آن‌ها برنامه نویسان Full Stack می‌گویند.

فرض کنید به عنوان برنامه نویس سمت کاربر، مثلا یک صفحه تماس با ما را طراحی کرده‌اید، اگر دکمه ارسال فرم‌ها کار نکند نمی‌شود از فرم زیبایی که ساخته‌اید استفاده کرد. همچنین اگر کاربران نتوانند در سایت شما ثبت نام کنند، مشکلاتی مانند احراز هویت به وجود می‌آید. زمانی که می‌خواهیم میان کاربر، پایگاه داده و سرور ارتباط برقرار کنیم، اهمیت استفاده از یک زبان برنامه نویسی سمت سرور به خوبی مشخص می‌شود.

با آموزش PHP می‌توانید اسکریپت‌هایی بنویسید که از کاربران خود اطلاعات بگیرید و بعد از پردازش این اطلاعات، آن‌ها را به کاربر برگردانید. در پروژه‌های بزرگ تحت وب استفاده از یک زبان سمت سرور ضروری است. به همین دلیل سایتهای مطرحی مثل فیس بوک، ویکی پدیا و غیره در بک اند خود، از PHP استفاده می‌کنند.

ابزارهای مورد نیاز برای یادگیری طراحی سایت

با توجه به سرعت تغییرات و پیشرفت تکنولوژی در دنیای امروز، بروز بودن برای برنامه نویس امری غیرقابل چشم پوشی است. بنابراین برنامه نویسان باید به بروزترین و بهترین ابزار برنامه نویسی مجهز شوند. محیط‌های توسعه برنامه نویسی و ویرایشگر‌های متن به عنوان ابزارهای اصلی برنامه نویس از این موضوع پیروی می‌کنند. اگر ابزارهای درستی انتخاب کنیم و به خوبی آن‌ها را به کار بگیریم، مسیر طراحی سایت برای ما جذاب‌تر و آسان‌تر می‌شود.

در زمان انتخاب ابزار توسعه برنامه نویسی شما دو گزینه برای انتخاب خواهید داشت، IDE‌ها و Text Editor ها! بسیاری از برنامه نویسان تفاوت بین آن‌ها را نمی‌دانند. هر یک از این ابزارها مزایا و معایبی دارند که باید با توجه به اهدافی که برنامه نویس دارد یکی از آن‌ها را انتخاب کند. اگر می‌خواهید با تفاوت هر یک از این ابزارها آشنا شوید و بتوانید بهترین ابزار توسعه برنامه نویسی را انتخاب کنید، مطلب زیر را مطالعه کنید.

ویرایشگرهای کدنویسی برای یادگیری طراحی سایت

برای نوشتن کدها می‌توانید از ادیتورهای پیشرفته استفاده کنید. البته فراموش نکنید که حتی در نرم افزاری مثل Notepad می‌توان کدنویسی کرد، اما دیگر خبری از قابلیت‌های جذاب مثل کامل کردن خودکار کد، رنگ گذاری کلمات کلیدی، تشخیص خطاها، فرمت‌بندی کدها نیست. ویرایشگرهای کد با امکانات متنوعی که دارند، هم کدنویسی را لذتبخش کرده هم در وقت برنامه نویسان صرفه جویی می‌کنند. در ادامه برخی از معروف‌ترین Code Editor‌ها را معرفی کرده‌ایم:

  • PhpStorm
  • Microsoft Visual Studio
  • Microsoft Expression Web
  • Notepad++
  • Adobe Dreamweaver
  • Komodo Edit
  • NetBeans

نرم افزارهای گرافیکی

در مفاهیم فرانت اند، طراح رابط کاربری با برنامه نویسی رابط کاربری متفاوت است. زیرا برای طراحی این صفحات وب در حقیقت طراح رابط کاربری صفحات وب را طراحی می‌کند، ولی وظیفه برنامه نویس سمت فرانت اند است که آن‌ها را به فرمت وب تبدیل کند. البته شما هم می‌توانید به کمک نرم افزارهای گرافیکی، یک نمونه از ایده خود طراحی کنید. سپس این ایده طراحی شده را با زبان‌های سمت کاربر برنامه نویسی کنید.

مزیت دیگر استفاده از نرم افزارهای گرافیکی در طراحی سایت این است که شما یک به یک طرح کلی می‌رسید. دیگر لازم نیست زمان کدنویسی همه چیز را اول در ذهن خود بسازید و فقط باید فایل‌های طراحی شده را مرور کنید. یک از معروف‌ترین نرم افزارهای گرافیکی دنیا Sketch است که برای طراحی رابط کاربری از آن استفاده می‌شود.

جمع بندی

یادگیری طراحی سایت مسیر پرفراز و نشیبی دارد. اگر در این مسیر از قدم‌های بعدی خود اطلاع نداشته باشید، کار کمی دشوار می‌شود. به همین خاطر داشتن یک نقشه راه مانند نقشه گنج است که شما را تا رسیدن به هدفتان همراهی می‌کند. پس بهتر است ابتدا تصمیمتان را بگیرید و مسیر خود را مشخص کنید. اگر طراحی قالب را دوست دارید فرانت اند مناسب شما است و اگر دوست دارید تعامل کاربر با سایت را ممکن کنید و به پیاده سازی منطق آن بپردازید، یادگیری برنامه نویسی بک اند، گزینه مناسبی است، البته همانطور که گفتیم بعضی از برنامه نویسان در هر دو زمینه فعالیت می‌کنند. شما هم می‌توانید به هر دو بخش مسلط شوید، اما بهتر است بر اساس استعداد و علاقه خود تصمیم بگیرید. شما کدام مسیر را برای یادگیری طراحی سایت انتخاب کرده اید؟



[ بازدید : 233 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
دوربین مداربسته / اخبار تکنولوژی حفاظتی و دوربین مداربسته